2015. szeptember 16., szerda

Kutatók Éjszakája






Szeptember 25-én lesz, idén már 10. alkalommal a Kutatók Éjszakája. Egy ilyen jelentős eseményen természetesen az ELTE BTK Egyiptológiai Tanszék is meg fog jelenni! Az előadó az Egyiptológia Blog egyik szerkesztője, Irsay-Nagy Balázs lesz. Mindkét, többször is megtartott előadás a Királyok Völgye kutatásához kapcsolódik:

16.00, 18.00 és 20.00 órás kezdettel: A Királyok Völgye Hatsepszut királynőtől Tutanhamonig
és
17.00, 19.00 és 21.00 órás kezdettel: Az Amduat a Királyok Völgyében

Az előadásokra a két megadott linken fel kell jelentkezni, és a helyek száma korlátozott - néhány időpont már be is telt! (Az a kérésünk, hogy aki szeretne egy már betelt előadásra eljönni, értesítsen minket az egyiptologia(kukac)btk.elte.hu címen, és amennyiben lenne igény rá, egy nagyobb terembe költözünk.)

A helyszín az ELTE BTK Egyiptológiai Tanszék: Trefort kert, B. épület (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/B), a 112. teremben (ha másik terembe helyeznénk át, természetesen kiírjuk az új helyszínt).

A Trefort kerti B. épületben az Egyiptológiai Tanszéken kívül az ELTE BTK számos további intézménye is található, és ketten szintén izgalmas programokkal készülnek: a Régészettudományi Intézet és a Japán Tanszék (az ELTE programjai itt találhatók). Tehát el lehet merülni a régészet, a japán kultúra, és - nem utolsósorban - az ókori Egyiptom világában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése