2022. szeptember 16., péntek

Közelgő események szeptemberben

Véget ért a nyári szünet, és szeptember második felében nem kevesebb, mint három eseményen is lehet egyiptológiai előadásokat meghallgatni/megnézni, amleyen az Egyiptológiai Tanszék munkatársai is fellépnek:
1. Szeptember 22-én a Szépművészeti Múzeumban lesz az Ókoro egyiptomi állatok régen és ma konferencia. Jasper Kata és Irsay-Nagy Balázs képviselik ezen a Tanszéket. A konferencia programja itt olvasható. (Akik el szeretnénen jönni: a Múzeum Dózsa György úti bejárata felől lehet bejutni, és a portán jelezni kell, hogy a konferenciára jöttek.)
2. Szeptember 23-án és 24-én lesz az ELTE BTK-n a Mathéma konferencia. Az első napon, 23-án 11-kor fog Simon Rita, egyiptológia szakos doktoranda előadást tartani Rend és káosz Dzsedefré vízihegyénél címmel. A konferencia programja itt olvasható.
3. Szeptember 30-án lesz Kutatók Éjszakája! Közösen készülünk a BME Építészmérnöki Kar Exploratív Építészeti Tanszékével. Előbb az ELTE BTK-n lesz egy négy előadásból álló sorozat (16.00 és 20.00 között), majd a BME-n folytatjuk. A további részleteket, linkekkel együtt, nemsokára kiposztoljuk!
Irsay-Nagy Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése