2018. február 12., hétfő

Újra tematikus előadássorozat

Propaganda az ókorban


Az ELTE BTK Ókortudományi Intézete idén tavasszal nyolcadik alkalommal rendezi meg tematikus előadássorozatát, ezúttal "Propaganda az ókorban" címmel.

A tavalyi sorozat ("Ókori hazugságok, megtévesztések és hamisítások") iránti hatalmas érdeklődés váratlan és örömteli esemény volt számunkra. (Zólyomi Gábor nyitóelőadásán zsúfolásig megtelt a terem, még a lépcsőn is ültek; a második előadástól pedig átköltözött a sorozat az ELTE BTK legnagyobb termébe a Gólyavár emeletén.) Nagyon reméljük, hogy az idei sorozat is sokakat meg tud szólítani!



Az ókori Egyiptom szempontjából két előadást kell kiemelnünk. Február 15-én a sorozat nyitóelőadását Török László akadémikus fogja tartani "Ókori propaganda: Bevezetés és példák" címmel. Március 22-én az ELTE BTK Egyiptológiai Tanszék vezetője, Bács Tamás fog beszélni, előadásának címe "'Minden művészet propaganda' (?): Néhány óegyiptomi eset".

Időpont: csütörtökönként 16 óra kezdettel (első előadás: február 15.)
Helyszín: ELTE BTK Gólyavár (Trefort-kert: 1088 Budapest, VIII. ker., Múzeum krt. 4, térkép itt), a földszinti Pázmány-terem

Facebook esemény
Hír az ELTE BTK Ókortudományi Intézet honlapján

Az előadások nyilvánosak, minden érdeklődőt örömmel várunk!

Irsay-Nagy Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése